О нама

АКТИВНИЈА СРБИЈА

aktivnija-srbija-28-gradova-1500-vezbaca

Пројекат Активнија Србија има задатак да подигне свест грађана Србије о значају физичке активности, о томе колико је она важна за очување здравља,и колико, на крају крајева, доприноси лепшем и здравијем животу. У последних неколико година рађена су истраживања која су дала поражавајуће резултате, чак 65 % грађана Србије се не бави ниједном физичком активношћу. Овим истраживањем су, пре свега, били обухваћени адолсценти код којих је, на жалост, све више присутна гојазност, па чак и дијабетес. Грађани Србије због физичке не активности оболевају од хроничних обољења у вечем проценту него у земљама региона. Зато Активнија Србија има јасан циљ : “Удружимо се, вежбајмо заједно и покренимо све оне који то нису могли сами!”

Пројекат АС (Активнија Србија) је осмишљен као масовни јавни тренинг на ком ће суграђани моћи бесплатно да вежбају и биће организован у неколико градова у Србији. У градовима организаторима, поред самог активног дружења њихових грађанима, пројекат Активнија Србија трудиће се да код локалне самоуправе прошири видике по питању здравијег и спортског начина живота.

Пројекат Активнија Србија удружила је стручњаке из разних области:

  1. Нутриционисти који ће својим програмима исхране и саветима допринети да учесници постигну што боље резултате, јер је опште познато да исхрана и хидратација има веома важну улогу код активних особа.
  2. Признати спортисти који ће у периоду од девет месеци имати улогу промотера и бодрити суграђане да се придруже.
  3. Доктори специјалисти који ће говорити о предностима физичке активности у превенцији разних болести.
  4. Медији који ће својом подршком помоћи да за пројекат чује што више грађана.

Лого Активнија Србија

ТИМ

Aktivnija Srbija O nama

ПОДРШКА

СПОНЗОРИ

ПАРТНЕРИ

МЕДИЈСКИ ПАРТНЕРИ